Et forløb med Kranio Sakral Terapi og hvorfor justering af hvalpe/hunde er så vigtig

August 2019

Om Joy:

Joy er uden tavle og ikke en del af vores opdræt. Det har aldrig været meningen at hun skulle have hvalpe, selvom vi faktisk tror hun ville være en fantastisk mor. Grunden til dette indlæg er at beskrive vigtigheden af, at hunde er fri for skævheder og spændinger, for at få så langt, sundt og smertefrit liv som muligt. En hund, der som Joy har “så mange udfordringer med kroppen” vil formentligt i en tidlig alder være i større risiko for gigt og andre skader, måske endda sygdomme og allergi. Vi håber vi er kommet rettidig i behandling med Joy! 

Behandler: Margrethe Fabricius Jessen, Gram Hundecenter   Facebook

Joy er en lille mellem pudel tæve uden stamtavle. Hun er en sej lille tøs, der er meget glad for at lave noget sammen med os mennesker. Hun vil også gerne sammen med hundene hun bor sammen med, men ofte trækker hun sig og kan godt have lidt lyd på – ikke som i gal, men lyd på, som om hun vil fortælle at hertil og ikke længere.
Vi har ofte haft bekymringer for hende, men når vi har spurgt ind til det ved dyrlægen, har de ikke kunnet finde noget unormalt ved hende, hvilket vi naturligvis var glade for, men alligevel lidt bekymret for. Joy er en meget forsigtig pige, der som helt lille var meget nervøs. Men vi har arbejdet meget med hende og hun er nået langt. Vi har accepteret at hun ikke har lyst til alt for meget med andre hunde. Jo hvis hun størrelsesmæssigt finder EN hund, så kan hun godt tø op og lege efter et stykke tid, men hun skal lige se den anden hund an. Hun kan dog også fint lege med storpudlen Olympia som hun er helt tryg ved.

 

Kropskontrol er bestemt noget Joy har, men alligevel er kroppen ikke i orden

I de sidste uger af sommerferien 2019 blev vores bekymringer dog væsentligt større. Årsagen var at når vi var på tur, så ville Joy gerne gå 100-300 meter og så ville hun ikke mere, men stod og kiggede på mig med store øjne, så hun blev taget op. Når vi gik selv, var der mere fart på hende, men det var alligevel en bekymring for os, så da vi var med Joy til træning, blev hun lige tjekket hurtigt af Margrethe fra Gram Hundecenter, og jo der var noget at komme efter! Hun var skæv i ryggen og ja det skulle justeres. I første omgang ville vi gerne en tid den følgende uge, men som vi snakkede, så blev det sådan at Joy fik en tid ved Margrethe fredag den 9. august.

For en forsigtig lille pige var det ikke ubetinget sjovt og havde hun fået valget er det helt sikkert at hun ikke ville. I hvert fald ikke til at starte med. Men som tiden gik og hun kunne få tryghed hos mig, så gik det og da Margrethe kom til Joys kranie, så fik hun til vores forbavselse lov. Normalvis bryder hunde sig ikke om at blive rørt på hovedet, og slet ikke hvis der trykkes. Men det gik over al forventning. Jeg havde en fornemmelse af, at Joy godt vidste at det var til hendes eget bedste. På intet tidspunkt blev det så galt at vi var nødt til at stoppe, men vi holdt passende pauser, så Joy lige kunne fordøje det hele.

Joy ER vores hjertebarn – det er alle vores hunde, men som Hermann plejer at sige Joy er vores først fødte pudel og det er korrekt, hvis det er fælleshund. Jeg har gennem det meste af mit liv haft pudler.

Joy har tilmed en personlighed der går lige i hjertet.

Joy er for tiden ramt af loppeallergi – det betyder at får hun en loppe på sig, så reagerer hun meget kraftigt på deres bid. Det vi har gjort er at styrke hendes immunsystem både med olier fra VetCur, men også med loppefrøskalder, zoneterapi pt selvlært og hvad der ellers har budt sig ind. Er kroppen ikke i balance går det ud over alt, så derfor utroligt vigtigt at få styr på det, men det er en sidebemærkning der forklarer hvorfor Joy er uden pels på udsatte steder. 

 

9. august 2019

Joy og jeg køre til Gram Hundecenter for at hun skal justeres af Margrethe. Jeg indrømmer jeg var nervøs, for jeg var bange for det ikke var godt med Joy. Synes hun oveni det at hun ikke ville gå så langt også virkede trist og hendes gang, ja vi var i tvivl om hun var besværet, selvom hun havde en meget let gang. Hun løber også sjældent og traver hurtigt i stedet for. Vi har haft flere dyrlæger til at kigge på hende og også fået at vide at de ikke kunne finde noget, men vi kunne få en kiropraktor til at kigge på hende. Denne beskrivelse er absolut ikke en kritik af dyrlæger. De ved vanvittigt meget om sygdomme, men kan ikke alt, hvorfor nogle dyrlæger har speciale i anatomi/kiropraktik og lignende. Så ingen kritik blot en konstatering af at alle dyrlæger ikke er uddannet til at opdage præcis disse ting med kroppen.

Vi lander lidt tidligt så jeg går lige lidt med Joy, da jeg tænker Margrethe nok har en til justering inden Joy, men pludselig står Margrethe  udenfor butikken og vinker os ind. Der er absolut ingen grund til at være nervøs for at komme ind til Margrethe og eneste årsag til jeg var, er at jeg var meget nervøs for vores Joy, men Margrethes hjertevarme og ro, gør hurtigt at det hele er meget afslappende, og jeg havde brug for tid til at snakke med Joy og følge lidt med i hvad Margrethe lavede. Hun forklarede løbende hvad hun gjorde og min nysgerrighed gjorde at jeg stillede spørgsmål om det og hun forklarede på en rigtig god måde hvad der skete.

Der var ret meget med Joy. Margrethe har skrevet følgende som hun har observeret på Joy

Joy havde et lidt skævt bækken plus spændinger og korsben lå også dybt. Spændinger i ryggen primært ved overgangen mellem brysthvivler og lændehvivler. Skæv atlas og spændt nakke. Spændinger ved kraniebasen og ind over højre øre og kæbeled. (Margrethes ord)

Skævheden gjorde (som jeg husker det) at hendes muskelmasse kompencerede for denne skævhed og det faktisk ville være godt at træne hende, men først efter 3. gang ville jeg få øvelser (godt det samme, for jeg ved med mig selv, at kender jeg øvelserne, så ville jeg også øve lige så stille og det er no go!) Skævheder/spændinger gør at der ikke er samme flow i hundens system, hvilket på ingen måder gavner hundens helbred. Jeg har en kraftig fornemmelse af, at Joys allergi ved loppebid vil bedres også i kraft af behandlingerne, en sidegevinst

Hun var meget spændt i kraniet, som ikke havde den fleksibilitet som det skulle have, men heldigvis fik Margrethe lov at hjælpe hende. Under forløbet fortalte Margrethe at Joy reagerede, da hendes pels blev fedtet.

Joy fik uden tvivl præcis det hun havde behov for – ikke mindre ikke mere, men perfekt ramt. Jeg kunne mærke en forskel på Joy allerede da vi var på vej ud. Joy virkede anderledes, men på en rigtig god måde. Hun skulle nu bare hjem og faldt i søvn på sædet næsten før vi kørte ud af gårdspladsen. Behandlingen ville arbejde de næste 10-12 dage (som jeg husker det)

Joy sov meget de kommende dage. Rensede ud – fedtet pels og en del mere snask ved øjnene end normalt. Joy har det med at sparke bagud når hun har tisset/lavet, og det forsøgte hun også efter behandlingen, men jeg kunne se at hun havde meget svært ved at koordinere bevægelserne så hun fik kun sparket ud en gang, og kunne ikke rigtig styre kroppen til at gøre som hun plejede.

Jeg må indrømme at jeg ikke havde forventet sådanne forbedringer på Joy over de næste 5-8 dage. Men hvor hun før har været lidt træt af de andre der ville lege, oplevede vi nu en Joy der fulgte med de andre ud i haven og faktisk også gerne legede med dem.

Men lige efter var hun mere hys, så derfor fik hun lov at have ro, og vi sørgede for at hun kunne være uforstyret. Som ved smerter blev hun i en periode mere pirrelig (så forstår godt man siger at en hund der bider, kan have ondt), det var tydeligt at se hun lige skulle vænne sig til sin “nye” krop og derfor også var lidt mere sårbar. Så vi passede godt på vores Joy og satte hende ikke i situationer hun ikke kunne magte, fx leg med de andre før hun var klar.

Joy fik også mere og mere liv i øjnene og alt dette er sket ved 1. behandling! Vi indrømmer vi er overvældet af så stor en fremgang på kun én behandling! Det ser legende let ud når Margrethe behandler, men tag ikke fejl. Hun ved hvad hun arbejder med og har en fantastisk tilgang til det! Det hele er på hundens præmisser! Skulle nogen være i tvivl, så får Margrethe vores bedste anbefalinger!! 

Vi ser frem til næste behandling og spændt på hvordan Margrethe oplever Joy på det tidspunkt. 

Denne side vil blive opdateret når der er nyt og det nye vil komme under 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar