Hundens køn

Om hvalpen skal være en han eller en tæve, er dybest set ikke afgørende for valget af den rigtige hund. Det kommer meget an på hvilke ønsker I har til det nye familiemedlem. Har I ønsker om at få et kuld hvalpe, er det ikke en han I skal have, men hvis I ikke gider en tæves løbetid, så er det ikke en tæve I skal have.

Det vigtigste er, at få præcis den hvalp der passer til jer, og i det valg anvender vi forskellige redskaber og viden om hvordan hvalpene er præget både gennem fostertiden og efter fødslen. Hvis I har hørt at en han er åh så træls og strejfer, er umulig når tæver er i løb og det afholder jer, så kan det være rigtigt, men absolut ikke altid sådan. Han hunde har et rygte der afholder nogen fra at købe en, inkl. mig selv (Birthe). Jeg husker de hanhunde vi havde da jeg var barn, og lad mig sige, de var ikke altid lige nemme, men og der er et men. Tiden var også en anden, og vi havde formentligt købt det ved en, der ikke vidste hvad der skulle kigges efter for at matche hvalp og menneske mest optimalt. Med den viden jeg har i dag, vil jeg lige så gerne have en han, som en tæve, hvis vi taler familiehund. Ja jeg vil endda gå så langt at mene at jeg hellere vil have en han, hvis han har det rigtige sind og er rigtigt præget, og her snakker jeg også under fostertiden.

 

 

Vi vil naturligvis altid lytte til ønsker. Men det er ærgerligt hvis man på forhånd udelukker den måske perfekte han, fordi man ikke er klar over, han faktisk kunne være den bedste hund for en.

Mere om dette på sc-pudler.