Kursus

Når hvalpene er omkring 6-8 uger afholder vi et kursus i frivillig håndtering og positive træningsmetoder, det kan også være det først kommer senere, eller bliver online. Det er noget vi finder ud af løbende.

Det er et meget uhøjtideligt kursus, med masser af viden, sjov og hygge. Det handler ikke om bestået eller ikke bestået, men om at suge til sig af viden og gode ideer.

Det er et tilbud som vi meget gerne ser hvalpekøbere deltager i, erfaren som uerfaren hundeejer. Der vil altid være noget man kan lære og så er der kvalitetstid med en hvalp og andre.

Det er et lille kort kursus på ca 3 timer, der afholdes i samarbejde med en meget dygtig træner og hundeadfærdsspecialist i vores område.

Vi gør det for at give hvalpe og mennesker en rigtig god start på hvalpens liv. Det er nemt når bare man ved hvordan og har lært det. Min erfaring er så, at jo mere man ved jo mere ønsker man at vide, sådan har vi det.

Det er sjovt at samarbejde med hvalpen/hunden på en måde, der fordre til livsglæde over selv den værste opgave. Tvang og fastholdelse vinker vi helst farvel til!

Alt kan læres, når bare man respektere, at hunden siger fra. Jo mere den oplever – jeg (hunden) kan vælge, jo mere villig er den til at løse opgaverne på en god måde og helt uden kamp.

Lyder det ikke skønt?

Med underviserens egne ord. Kurset henvender sig til de der gerne vil lære hvordan man træner hunden i at være tryg ved håndtering. Fx når der skal tjekkes mund, øre, øjne, hunden skal børstes, have klippet negle, klippes, og ikke mindst når den skal have øjendråber, tørre poter, rense tænder, fjerne flåter, have sele på og meget mere.

Hvordan lærer vi hunden det på bedste måde, så både vi som familie men også dyrlæger, hundefrisører behandlere kan komme til at arbejde med hunden. Det er som hundeejer vores ansvar at de kan, og det kan læres.

Ved frivillig håndtering lærer hunden, at den har et valg iht håndteringen, og man kan derved få en hund, der er tryg og har tillid til situationerne, og minimere risikoen for, at hunden bliver eller udvikler angst.

Er hunden allerede angst, er det også muligt ved metoden at genetablere tilliden og indlære et nyt mønster ved håndtering 

Undervisningen med solid fagligt og praktisk erfaringsgrundlag, så bliver det rigtigt fra start 🙂 

Mit mål ved samarbejdet og kursus i frivillig håndtering er at give jer redskaberne til et godt og langt liv sammen med jeres hund. Bunden har vi skabt, så er det bare at fortsætte. Vi tror begge, I vil blive glade for den viden der bliver formidlet, og vi vil altid være parat med gode råd og støtte i træningen fremadrettet

Vigtigt er det, at finde de rigtige samarbejdspartnere til vores hunde, som også gerne arbejder med frivillig håndtering. For når hunden kan, så vil alle andre, efter jeres vejledning, også kunne arbejde med jeres hund(e).

Det er så vigtigt at samle på gode oplevelser. Husk også, at der skal mange flere gode oplevelser til at opveje en dårlig oplevelse, så kan de undgås, så er det guld værd – for alle parter!

Vi falder alle i, engang imellem. Og nogle gange har man brug for lidt sparring i, hvad pokker gør jeg lige her. Det er der bestemt også plads til. Alle hvalpekøbere kan deltage i den lukkede facebookgruppe for hvalpe fra SC. Her vil der være kvalificeret sparring og hjælp på mange områder. 


Vi er træningsfreaks, og det kommer vores opdræt til at bære præg af. Vi ønsker det absolut bedste for vores hvalpe og deres familier! 

Jo mere vi ved, jo mere opdager vi, vi ikke ved 🙂 skruen uden ende, men det er sjovt

 

En af grundene til vi tilbyder dette kursus og helst ser vores hvalpekøbere deltager er udsagn som dette

“Min hund hader også alt det med bad, klippe negle o.s.v.. Han kan være så besværlig at holde, men vi vinder til sidst, men han er ikke glad for det.”

Kunne det ikke være skønt at få redskaberne til, at det ikke skal være en kamp? At udsagnet i stedet skulle være. Min hund er nem at arbejde med. Jeg respektere han siger nej og fortsætter når han er klar. Det har godt nok taget tid at lære, men det er guld værd, for nu kan vi alt når bare vi samarbejder.

Vi vil gerne hjælpe med det